Hvad er espresso?

Bryg kaffe på din Nespresso kaffemaskine

På italiensk betyder espresso for hurtig – og det skal din espresso også være. Den skal både være hurtig at brygge men også hurtig til at vække dig op. Espresso henviser til måden man brygger kaffen på. Vi har nemlig at gøre med en hurtig kop kaffe, som er brygget under tryk. 

Der espresso skiller sig ud fra, lad os sige, eksempelvis en almindelig kop filterkaffe, er at kaffen bliver brygget under tryk og bliver væsentlig mere koncentreret. Vandet bliver pumpet med højt tryk igennem kaffepulveret, før det til sidst løber ud i din kaffekop.

For at brygge en kop espresso fra Kaffedrengen, så skal du bruge en Nespresso kaffemaskine. Kaffepulveret ligger stampet sammen i en lufttæt kaffekapsel. 

Når du har lagt kapslen i maskinen og startet den, så bliver vandet pumpet ind i kapslen via tynde små nåle. Faktisk kan din Nespresso maskine brygge din kaffe med et tryk op til 19 bar, og da den begrænsede plads i de små nåle gør, at trykket bliver forøget gevaldigt. På grund af det høje tryk dannes der er tykt lag skum på toppen af din kaffe – bedre kendt som crema. Denne lækre crema er ofte kendetegnet på en rigtig god kop espresso.

Hos Kaffedrengen har vi tre varianter, som er vores bud på den ultimative kaffeoplevelse.

Kapslen

Robusta kaffebønner fra Vietnam

En ristretto er en hurtig og lille kop stærk kaffe. Her er nøgleordet absolut stærk. En rigtig ristretto skal være en intens opkvikker, som giver dig godt med energi ligemeget hvornår på dagen du får din kop.

En kop ristretto er normalvis blot på 25 ml vand. Så du får altså et særdeles koncentreret shot kaffe, som bør nydes straks efter, at den er blevet brygget. Kaffens farver minder om mørk chokolade med et strejf af rødbrun. Det tykke lag crema ligger tungt på toppen, og vil være det første der rør dine læber.

Kaffedrengens ristretto består hovedsageligt af Robusta bønner fra Vietnam, da denne bønne har et højt indhold af koffein, som giver det helt perfekte kick fra morgenstunden. Denne bønne skaber en bittersød og kompleks aroma, som præges af nødder og krydderurter.

Den perfekte espresso

Kaffedrengens Espresso er vores svar på en traditionel og komplet espresso. 

Om du laver kaffedrinks eller blot ønsker en hurtig kop, så er du garanteret en god oplevelse. Vores espresso er perfekt til at lave sjove drinks, og vores favoritter er absolut med smagskombinationer af eksempelvis bittersød mørk chokolade, hasselnød og vanilje.

Når du brygger en kop espresso på din Nespresso kaffemaskine bruger du normalt 40 ml vand til én kapsel. Mængden af vand, der løber igennem kapslen, har betydning på, hvor koncentreret kaffen bliver. Et flot tykt lag crema vil altid lægge sig ovenpå.

Din espresso fra Kaffedrengen er ristet af vores kafferistere med en blanding af hovedsageligt Robusta bønner fra Vietnam og Arabica bønner fra Brasilien.

Tag en slapper med en kop Lungo

Når det er fyraften og vi smider benene op i sofaen for at slappe af, så er det oftest med en kop lungo i hånden. Lungo betyder ’lang’ på italiensk. Om referencen er mod vandmængden eller om det er fordi, at det er tid til en lang slapper – det må være op til en selv at vurdere.

Der skal mere til for at brygge din kop lungo, som normalvis indeholder omkring 110 ml vand. Den større mængde vand gør kaffen mindre koncentreret.

Din lungo fra Kaffedrengen er ristet hovedsageligt af Arabica bønner fra Brasilien, som giver den en rundt men intens smag. Lungo er genial til alle slags lejligheder, og den kop kaffe de fleste sammenligner med en almindelig kop filterkaffe.

Barista capsule Purple back

Caramel latte som du kender den fra kaffebaren

Med vores kaffekapsler kan du lave mange forskellige slags kaffedrikke. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser. Alt fra dobbeltshot Ristretto mandag morgen til en espresso-martini fredag aften. En af vores ultimative favoritter er en karamel café latte, og den kan du se hvordan vi brygger ved at trykke på knappen.

 

0
Kommentarer

Din mening tæller

Har du et spørgsmål eller en kommentar du ønsker at ytre,
så vil vi hjertens gerne høre den.

logo-grey

71 99 90 72

Mandag – Fredag mellem kl. 12-16

hej@kaffedrengen.dk

Alle ugens dage

følg med her
Kaffedrengen ApS CVR-nr 39549328
Copyright 2020 © Kaffedrengen